Thumb_festiwal_dobrego_smaku

13.08.2016 - 15.08.2016

FESTIWAL DOBREGO SMAKU - KINO MUZA W KUCHNI

Zapraszamy na smakowite projekcje, którym będą towarzyszyły degustacje i spotkania z ludźmi kulinariów!
13 - 15.08 | codziennie o 16:00

Bilety 10 zł. Nie przyjmujemy rezerwacji

Sobota 13.08.
16.00 Uczta
reż. Thomas Jackson,Charlotte Landelius, Henrik Stockare | Szwecja 2014 | 95 min.
przed seansem spotkanie z Pawłem Lorochem, dziennikarzem i krytykiem kulinarnym

Są ludzie, którzy nie zgadzają się na banalne smaki… To foodies – maniakalni smakosze. „Uczta” zabiera nas w ich świat, w którym smak jest nadrzędną wartością.

Niedziela 14.08.
16.00 Kwiat wiśni i czerwona fasola
reż.Naomi Kawase | Francja, Japonia, Niemcy 2015 | 113 min.

przed seansem poczęstunek Taiyaki, czyli naleśniczkami z pastą z czerwonej fasoli.
19.30 Po seansie zapraszamy na kolację w temacie „Japońskie Inspiracje” Restauracja Concordia,
Bilet na kolację 80 zł | rezerwacje restauracja@concordiataste.pl

Sentaro po odbyciu kary w więzieniu zostaje menadżerem restauracji serwującej dorayaki. Wkrótce potem zatrudnienie znajduje tam starsza kobieta, Tokue.

Poniedziałek 15.08.
16.00 Ugotowany
reż. John Wells | USA 2015 | 100 min.
przed seansem spotkanie z Michałem Kutrem, restauratorem i szefem kuchni, laureatem symbolu 3 czapek Gault&MIllau, walczącym o pierwszą w Poznaniu gwiazdkę Michelin.

Adam Jones gromadzi doborową załogę, by stworzyć najlepszą restaurację na świecie.


Buy_ticket
Przycisk_muza